Nevi
0
Nieuws

Employability: inkopers werken aan verandermanagement als competentie

Nieuws 22 juni 2018

De positie van inkopers op de arbeidsmarkt is vergeleken met 2017 sterk verbeterd.

De positie van inkopers op de arbeidsmarkt is vergeleken met 2017 sterk verbeterd. Dat blijkt uit de resultaten van de Deal!-NEVI Nationale Inkoopenquête, die elke twee jaar wordt gehouden. Mede daardoor zeggen meer inkopers een andere baan te ambiëren, met als primaire drijfveer persoonlijke groei. Inkopers geven ook aan flink in te willen zetten op hun duurzame inzetbaarheid.2 op de 3 inkopers willen inkoopgerelateerde opleiding volgen


65% van de respondenten zegt van plan te zijn de komende jaren een inkoopgerelateerde opleiding of training te volgen. Dat is iets meer dan in 2016. 44% van deze groep doet dat om competenties (verder) te ontwikkelen, 56% om de inkoopvakkennis te verbreden dan wel te verdiepen. Als het gaat om het (verder) ontwikkelen van competenties, dan staat ‘verandermanagement’ op nummer één.


De resultaten van de Deal!-NEVI Nationale Inkoopenquête Ambitie in Inkoop worden uitgebreid gepresenteerd in Deal! Magazine over inkoop en Supply Management van deze maand (29 juni online beschikbaar).


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen