Nevi
0
Nieuws

Eerste DBM & E-contract

Nieuws 19 september 2018

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft samen met het ministerie van Financiën besloten om de verbouwing van het Herman Gortercomplex in Utrecht tot rijkskantoor volgens een DBM&E-contract te doen. De ‘E’ staat voor energie. De straks gecontracteerde marktpartij neemt behalve de realisatie en het onderhoud ook de levering van energie voor zijn rekening.

 

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft samen met het ministerie van Financiën besloten om de verbouwing van het Herman Gortercomplex in Utrecht tot rijkskantoor volgens een DBM & E-contract te doen. De ‘E’ staat voor energie. De straks gecontracteerde marktpartij neemt behalve de realisatie en het onderhoud ook de levering van energie voor zijn rekening.

 

Energiebesparende maatregelen

 

Het opnemen van  de levering van energie in een contract is een primeur. Met de vergoeding hiervoor aan de contractpartner daagt het Rijksvastgoedbedrijf de markt uit om voor een periode van 15 jaar te investeren in energiebesparende en energieopwekkende maatregelen in dit vernieuwde rijkskantoor. De aanbesteding van het project start deze maand met de selectie van partijen. Hiervoor is een Project Informatie Document opgesteld dat onlangs bij de vooraankondiging op Tenderned is geplaatst.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen