Nevi
0
Nieuws

BMW vergroot greep op essentiële grondstoffen elektrische auto

Nieuws 15 februari 2018

Autoproducent BMW zou volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung op het punt staan een overeenkomst te sluiten om de levering van lithium en kobalt voor een lange periode veilig te stellen. 

Autoproducent BMW zou volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung op het punt staan een langjarige overeenkomst te sluiten om de levering van lithium en kobalt voor een lange periode veilig te stellen. Op beide grondstoffen, die van essentieel belang zijn voor de productie van krachtige accu’s,  is een wereldwijde inkoop-run ontstaan. ‘(…)Het doel is om de leveringen vanuit de mijnen voor de komende tien jaar veilig te stellen(…)’, zegt chief procurement officer en lid van de raad van bestuur Markus Duesmann in deze Duitse krant. Alleen al voor kobalt zou het gaan om de levering van 100.000 ton.


Geen uitbreiding inkoopsamenwerking BMW en Daimler
Een tweede ontwikkeling op  inkoopgebied is dat BMW en Daimler (Mercedes) de samenwerking die zij hebben op het gebied van inkoop niet verder uitbreiden. Dat zou te maken hebben met de beschuldigingen van kartelvorming aan het adres van Daimler. Bron: Business Insider Deutschland.Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren