Nevi
0
Nieuws

Back2School

Nieuws 22 oktober 2018

Back2school met NEVI kring zuidwest op de meest toepasselijke locatie: de schoolbanken van Hogeschool Rotterdam. Het leverde een mooie mix van studenten en professionele inkopers op die ‘een leven lang leren’ hoog in het vaandel hebben staan.

Back2school met NEVI kring zuidwest en Hogeschool Rotterdam, 26 oktober 2017 


Back2school met NEVI kring zuidwest op de meest toepasselijke locatie: de schoolbanken van Hogeschool Rotterdam. Het leverde een mooie mix van studenten en professionele inkopers op die ‘een leven lang leren’ hoog in het vaandel hebben staan. Een vol en actief programma was het resultaat met 2 plenaire sessies, 6 verschillende workshops, diner, netwerken en een fotosessie voor het updaten van je LinkedIn profiel. De opkomst van 125 deelnemers gaf aan dat het een gewaardeerde bijeenkomst is geworden. Bekijk hier de foto's


Circulair inkopen met Bart Vos 


Bart Vos gaf een inspirerende lezing over circulair inkopen, met af en toe een uitstapje naar de inkooptheorie zoals we die in het verleden –of voor de studenten, in het heden- hebben geleerd. We kennen de gezamenlijke ambitie, tijdens de klimaattop is afgesproken dat we in 2050 volledig CO2 neutraal zijn. Green Deal buigt zich over het vraagstuk, hoe kunnen we vanuit de organisatiedoelstellingen met inkoop hieraan bijdragen en het verschil maken ? De basis van dit vraagstuk is dat alles wat ingekocht wordt uiteindelijk terug moet naar de oorspronkelijke bron. Dit betekent dat je samen met de markt gaat nadenken over hoe je het ingekochte ooit volledig kunt hergebruiken. Bart had nog lang door kunnen vertellen over dit onderwerp maar er stond nog een druk programma op de deelnemers te wachten.


6 Workshops:


Onderhandelen met Jan Roddeman


In deze workshop kwamen vraagstukken aan bod als, positionering van onderhandelen in de inkoopcyclus, wanneer moet er situationeel onderhandeld worden ? Waar staat de partij in de portfolio ? Wat zijn machtsbronnen ? Wat wordt de onderhandelingsstrategie ? Er werd gesproken over persoonlijke onderhandelingsstijlen en wat zijn de praktijkregels bij onderhandelen. De workshop werd afgesloten met het invullen van een vragenlijst over persoonlijke onderhandelingsstijlen.


Spendanalyse 4.0, van inkoopanalyse naar inkoopacties met Jeroen Corts


Jeroen legt uit dat na vele jaren spendanalyses maken het tijd is voor iets nieuws. Alle ervaringen, ideeën, wensen en modellen van die afgelopen periode komen samen in het ‘4 elementen model’ van Inkoop Intelligence. Op basis van de 4 (hoofd) KPI’s: Klantwaarde, Kostenreductie, Risicoreductie en Procesprestatie kunnen we nu inkoopanalyses gaan omzetten in inkoopacties.


Succesvol zakendoen in China met Rob Martens


Rob legt uit dat zakendoen in China een andere aanpak vereist en extra aandacht nodig heeft als het gaat om persoonlijke houding en toegepaste werkwijzen. Er wordt uitgelegd met welke cultuurverschillen we te maken krijgen en hoe je hier mee om kunt gaan. Rob gaf op heldere en duidelijk wijze weer welke valkuilen er zijn en hoe we deze kunnen beperken of voorkomen. Alle deelnemers zaten geboeid te luisteren en namen de kennis gretig tot zich tijdens deze workshop waarin kort een uitstapje werd gemaakt naar China.



Houding stuurt gedrag met Udo de Haan


Heb je je wel eens afgevraagd waarom je soms wel en vaak niet je zin krijgt bij anderen of dat je soms niet succesvol bent ? Udo legt uit dat dit eventueel ligt aan die ander, of misschien ook niet. We hebben allemaal een eigen voorkeursstijl van communiceren. Udo nam ons mee in de theorie van het DISC-model waar verschillende karaktertyperingen verder worden uitgelicht. Het levert een interessante inkijk op bij de verschillende karakters van de deelnemers van de workshop. Door voorkeurstijlen te herkennen kun je mensen makkelijker benaderen en sneller overeenstemming vinden.



Prijsfluctuatie en markt informatie met Theo Daams


Veel bedrijven in de maakindustrie worden regelmatig geconfronteerd met het springerige gedrag van grondstofprijzen, het kan heel lastig zijn om hierop goed grip te krijgen. Niettemin kan een goede timing van inkoopmomenten in belangrijke mate bijdragen aan de winstgevendheid en concurrentiepositie van die bedrijven. Theo legt uit dat er doorgaans naar allerlei macro-economische en industrie-specifieke factoren wordt gekeken en het de vraag is of hiermee een juist beeld wordt verkregen. Theo liet ons een interessant model zien die het mogelijk maakt om de toekomstige ontwikkeling van grondstofprijzen te voorspellen, tot wel maanden of kwartalen in de toekomst. En dat zonder glazen bol.



Professioneel inhuren flexibele arbeid en ontwikkelingen rondom de wet BDA met Paul Oldenburg


Paul gaf ons inzicht hoe een professioneel inhuurproces wordt ingericht en aan welke criteria dit proces dient te voldoen. Ook werd er stilgestaan bij actuele thema’s zoals de Wet DBA en het nieuwe regeerakkoord. Het werd een interessante workshop waarbij de geboeide deelnemers verschillende vraagstukken hebben opgeworpen welke in meer of mindere mate zijn behandeld.



Diner en netwerken


Tussen de twee ronden van de verschillende workshops door was er een heerlijk Tapas buffet verzorgd. Het warme buffet bestond onder andere uit een heerlijke paella, ook was er lekker brood met daarop verschillende smeersels. Er was meer dan genoeg voor iedereen en dat bleek ook uit de gretige aftrek en de volle borden van de aanwezigen. Tussendoor werd er druk genetwerkt of nam men deel aan de portret-fotosessie, met deze nieuwe foto kunnen de deelnemers hun LinkedIn profiel updaten. Rond 7 uur werd het buffet gesloten en moest er worden teruggekeerd naar de schoolbanken om deel te nemen aan de volgende ronden workshops.   


“De reis van de held” met Tom Twisk


Wat wilde jij vroeger later worden? Wat is echt belangrijk voor jou in je leven en in je werk, en ga je daar echt voor? In deze afsluitende presentatie van Back2school nam Tom ons mee op “De reis van de held”. Op zeer boeiende wijze liet Tom de deelnemers in de zaal inzien dat het belangrijk is om keuzes in het leven te maken op basis van werkelijk intrinsieke verlangens en wensen. Deze keuzes zijn niet altijd makkelijk te maken en worden belemmert door weerstand en emoties, zowel van jezelf als van anderen. Het vergt moed om deze weerstand en emotie in jezelf en van anderen te overwinnen, dit zal gepaard gaan met vallen en opstaan. Vele helden op deze wereld hebben reeds moedige keuzes gemaakt maar ook jij kan van jezelf een held maken door moedige keuzes te maken. Uiteindelijk zal je door dergelijke keuzes succes ervaren in hetgeen je hebt gekozen. Er werden in de zaal vele ogen geopend en werd het een interessante en interactieve sessie. Waarschijnlijk zal het de deelnemers tot in de late uurtjes die dag bezig hebben gehouden.  



Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen