Nevi
0
Nieuws

Aldi Nord en Aldi Süd onderzoeken inkoopsamenwerking

Nieuws 16 februari 2018

Na ruim een halve eeuw van scheiding proberen de Duitse supermarktconcerns Aldi Nord en Aldi Süd weer samen te werken. Deze week werd naar buiten gebracht dat de twee partijen gaan onderzoeken of ze in Duitsland op het gebied van inkoop en marketing kunnen samenwerken. 

Na ruim een halve eeuw van strikte scheiding proberen de Duitse supermarktconcerns Aldi Nord en Aldi Süd weer samen te werken. Deze week werd naar buiten gebracht dat de twee partijen gaan onderzoeken of ze in Duitsland op het gebied van inkoop en marketing kunnen samenwerken. De twee retailers benadrukken dat er geen plannen zijn voor een fusie en dat de samenwerkingsplannen geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid. 


Onenigheid over de verkoop van tabak
In 1961 leidde onenigheid tussen de broers Theo en Karl Albrecht over de verkoop van tabak tot een opsplitsing van Aldi (een afkorting van Albrecht Diskont). De winkels in West-Europa en Polen vallen onder Aldi Nord. De winkels in Midden- en Oost-Europa, het Verenigd Koninkrijk en de VS vallen onder Aldi Süd. Aldi Nord heeft ruim 35.000 werknemers en bij Aldi Süd werken 43.000 mensen. Bron: De Tijd en FoodHolland. Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen