Nevi
0
Nieuws

11% ecologische voetafdruk Philips in keten

Nieuws 29 mei 2018

Verreweg het grootste effect op het milieu ontstaat in de gebruiksfase van de producten die Philips maakt: 6,2 miljard euro.

De totale impact van Philips op het milieu bedroeg 7,2 miljard euro in 2017. 785 miljoen euro daarvan (11%) is toe te schrijven aan materialen en componenten in de supply chain. Dat blijkt uit de Environmental Profit & Loss (EP&L)-verklaring in het jaarverslag 2017.



Verkleinen ecologische voetafdruk


Het is voor het eerst dat Philips zo’n verklaring openbaar maakt in het jaarverslag. Verreweg het grootste effect op het milieu ontstaat in de gebruiksfase van de producten die het bedrijf maakt: 6,2 miljard euro. Daarom blijft reductie van het energieverbruik in die gebruiksfase een belangrijk aandachtsgebied voor innovatie. Een flink potentieel voor het verkleinen van de ecologische voetafdruk zit ook in de keten. Philips wil daarom toeleveranciers meer betrekken en ze inzicht bieden in de EP&L-systematiek. Het is een systematiek om de gevolgen van het economisch handelen van een bedrijf  op het milieu in cijfers uit te drukken. De grondlegger van deze methode is Puma-voorzitter Jochen Zeitz, die in 2010 de eerste EP&L maakte.


Circulair inkopen


Steeds meer bedrijven en organisaties onderkennen dat het oude lineaire economisch model van ‘winnen-maken-gebruiken-weggooien’ niet langer houdbaar is. Het in hoog tempo afdanken en vernietigen van grondstoffen en onderdelen is schadelijk voor milieu en maatschappij. De consequenties van dit model zijn onder meer prijsstijgingen, continuïteitsproblemen en een overschot aan afval. Wil je hier meer over weten? Download dan de whitepaper circulair inkopen of volg een training circulair inkopen


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren