Nevi
0
Nieuws

Vraag de integriteitswaaier gratis aan

Nieuws 24 februari 2017

NEVI heeft samen met de vier grote steden 8 tips over integer handelen opgesteld voor publieke inkoopprofessionals en iedereen die iets met de inkoopfunctie te maken heeft.

Het onderwerp integriteit leeft. Vanzelfsprekend al jaren onder inkoopprofessionals, maar na diverse berichtgevingen in de media ook zeker bij politiek en beleidmakers. Los van wetgeving, is binnen diverse publieke organisaties integriteit stevig verankerd in eigen beleid en soms zelfs in de uitvoering bij een speciaal Bureau Integriteit. Integriteit is vooral een kwestie van doen en handelen binnen bestaande kaders en regels. Toch geven kaders en regels niet voor iedere situatie een oplossing.


Integriteit en Inkoop
Met de toename van social media blijkt dat iedereen elkaar wel ergens van kent, dat alle informatie openbaar op straat ligt en dat ook iedereen daar dan vervolgens een mening over heeft. Wat 20 jaar geleden nog normaal werd gevonden, blijkt vandaag de dag onacceptabel. Denk daarbij aan het aannemen van geschenken, het wederzijds gunnen (reciprociteit) maar ook aan “ontduiken” van aanbestedingsprocedures


Aangezien zowel inkoop als integriteit maatwerk, maar bovenal mensenwerk is, is dit een onderwerp waarbij het creëren van bewustwording en het stimuleren van openheid (bespreekbaar maken) het uitgangspunt moet zijn. Iemand zal immers vaak vanuit onwetendheid, onzekerheid of gewoonte onbewust “niet integer” handelen.


De integriteitswaaier met 8 tips
In plaats van het schrijven van nieuw of aanvullend integriteitsbeleid heeft NEVI samen met de vier grote steden 8 tips over integer handelen opgesteld voor publieke inkoopprofessionals en iedereen die iets met de inkoopfunctie te maken heeft. Met de integriteitswaaier willen de samenstellers bewustwording en openheid genereren en het gesprek aangaan.


De integriteitswaaier is gratis aan te vragen:


* indicates required


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren