Nevi
0
Nieuws

UMC's willen fors meer samen inkopen

Nieuws 10 juli 2017

De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) wil de komende drie jaar het percentage dat door de acht universitair medische centra (umc's) samen wordt ingekocht flink verhogen. De umc's willen zo een bijdrage leveren aan het betaalbaar houden van de zorg.

De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) wil de komende drie jaar het percentage dat door de acht universitair medische centra (umc's) samen wordt ingekocht verhogen. De umc's willen zo een bijdrage leveren aan het betaalbaar houden van de zorg.


Duitse inkoopcombinatie
Momenteel kopen de umc’s slechts 3% van de 2 miljard euro die jaarlijks wordt ingekocht (exclusief geneesmiddelen) samen in. Zij willen dit binnen drie jaar naar 30% brengen. Om dit mogelijk te maken zijn alle umc's lid geworden van de Duitse inkooporganisatie GDEKK en zijn er diverse pilots met gezamenlijke inkoop uitgevoerd.


Inkoopmanagers umc’s
Als volgende stap is een stuurgroep geformeerd met daarin leden van de raad van bestuur en inkoopmanagers van de umc’s. Bovendien wordt een programma-managementorganisatie ingericht bij het NFU-bureau. De inkoopsamenwerking zal breed inzetten: van inkoop op het gebied van facilitaire zaken tot ICT en medische hulpmiddelen. Bron: Skipr.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen