Nevi
0
Nieuws

Tony's Chocolonely maakt supply chain transparant

Nieuws 24 april 2017

Chocolademaker Tony’s Chocolonely gaat een samenwerking aan met softwareaanbieder ChainPoint. Het zogenoemde Beantracker-systeem maakt de supply chain van cacao van boer tot reep inzichtelijk.

Chocolademaker Tony’s Chocolonely gaat een samenwerking aan met softwareaanbieder ChainPoint. Het zogenoemde Beantracker-systeem maakt de supply chain van cacao van boer tot reep inzichtelijk. Op real time-basis kan de locatie en hoeveelheid van de ingekochte cacaobonen worden ingezien. Dit met het doel het uitbannen van slavernij en kinderarbeid.


Regisseren supply chain
‘De cacaoketen staat aan de vooravond van een ongekende transformatie waarbij traceerbaarheid cruciaal is’, aldus Frans Pannekoek. Hij is verantwoordelijk voor de supply chain van het chocolademerk. ‘Traceerbaarheid van boon tot reep maakt het mogelijk om de keten te regisseren, partijen beter te laten samenwerken, transparanter te werken, consumenten te vertellen over de keten en elke speler in staat te stellen zijn verantwoordelijkheid te nemen’, aldus Pannekoek. 


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen