Nevi
0
Nieuws

Sterke toename gebruik software P2P en e-sourcing

Nieuws 13 februari 2017

Het gebruik van met name software voor P2P en e-sourcing is in 2016 sterk gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Qando naar het gebruik van inkoopsoftware in Nederland.

Het gebruik van met name software voor P2P en e-sourcing is in 2016 sterk gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Qando naar het gebruik van inkoopsoftware in Nederland. De adoptie van P2P-oplossingen blijft niet alleen het hoogst van alle type oplossingen (82% van de respondenten maakt gebruik van een P2P-oplossing) maar is ook een stuk hoger geworden (+14%) onder de respondenten van deze editie vergeleken 2015.


Grotere toepassing modules e-sourcing
Ook het gebruik van e-sourcing-modules is in 2016 flink gestegen: +18%. Steeds meer Nederlandse inkoopprofessionals maken gebruik van supplier performance management: 35% van de respondenten zegt gebruik te maken van software hiervoor. Communicatie met leveranciers via inkoopsoftware wordt steeds vaker toegepast, zo blijkt uit het groeiende gebruik van supplier portals. Toegang voor de leveranciers tot P2P, e-sourcing en supplier information management (leveranciersgegevens) zijn de meest gebruikte toepassingen van een supplier portal.


Belangrijkste trends inkoopsoftware 2017
Volgens de onderzoekers zijn de belangrijkste trends voor 2017 onder meer: toenemende adoptie van modules voor sourcing-, contractmanagement- en supplier performance management; toenemend gebruik dashboards voor risicomanagement en het gebruik van big data, machine learning en artificial intelligence met name voor spend-analyse.


Bron: Qando, 2017. De volledige rapportage staat binnenkort in Deal! Magazine over Inkoop en Supply Management


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen