Nevi
0
Nieuws

Menzis zet in op waardegerichte zorginkoop

Nieuws 30 oktober 2017

Verzekeraar Menzis heeft met dertig ziekenhuizen en zbc’s een driejarig contract gesloten voor waardegerichte zorginkoop. Dit betekent dat de zorgverzekeraar vanaf 2018 voor bepaalde aandoeningen een verbetering van de behandeluitkomst stimuleert.

Verzekeraar Menzis heeft met dertig ziekenhuizen en zbc’s een driejarig contract gesloten voor waardegerichte zorginkoop. Dit betekent dat de zorgverzekeraar vanaf 2018 voor bepaalde aandoeningen een verbetering van de behandeluitkomst stimuleert. Om de zorgaanbieders de ruimte te bieden een kwaliteitsslag te maken en het voor patiënten aantrekkelijk te maken voor deze aanbieders te kiezen, verdwijnen vanaf volgend jaar de volumeplafonds.


Eén bedrag voor hele behandeltraject
De meerjarencontracten die Menzis met ingang van 2018 heeft gesloten hebben betrekking op de inkoop van de behandeling van heup- en knieartrose en staaroperaties. Voor de vergoeding van de behandelingen heeft Menzis met de zorgaanbieders zogenoemde bundelafspraken gemaakt, waarbij voor het gehele behandeltraject in het ziekenhuis of het zbc - van operatie, nacontroles tot zorg bij complicaties - vooraf één bedrag wordt betaald. Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen