Nevi
0
Nieuws

Lidl goed voor 8,2% van Spaanse uitvoer fruit en groenten

Nieuws 27 oktober 2017

Supermarktketen Lidl (10.000 winkels in Europa) is goed voor 8,2% van alle Spaanse groenten- en fruituitvoer. Dat blijkt uit gegevens van de Spanish Federation of Producers and Exporters of Fruit, Vegetables, Flowers and Live Plants (Fepex).

Supermarktketen Lidl (10.000 winkels in Europa) is goed voor 8,2% van alle Spaanse groenten- en fruituitvoer. Dat blijkt uit gegevens van de Spanish Federation of Producers and Exporters of Fruit, Vegetables, Flowers and Live Plants (Fepex). Fepex schat de exportwaarde van deze sector op 12,4 miljard euro in 2016. Inkoop- en marketingdirecteur Miguel Paradela van Lidl heeft bevestigd dat de supermarktketen vastbesloten is om Spaanse tuinbouwproducten te blijven kopen en verklaarde dat Lidl zal bijdragen aan de promotie van de consumptie ervan, zowel in Spanje als internationaal. 


Inkoop van ruim 50 soorten groenten en fruit
‘Wij zijn een van de meest dynamische bedrijven wat betreft de promotie van Spaanse groenten en fruit. Met ons model van gecombineerde inkopen vergemakkelijken wij de export van de Spaanse tuinbouwproducten en helpen we zo onze leveranciers’, aldus de inkoopdirecteur. Lidl exporteert ruim 50 soorten Spaanse groenten en fruit. De meest geëxporteerde producten zijn meloenen, watermeloenen, citroenen, sinaasappelen en tomaten. Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zijn de belangrijkste afzetmarkten. Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen