Nevi
0
Nieuws

Lancering grondstofpaspoort

Nieuws 11 januari 2017

Liander heeft samen met respectievelijk haar leverancier van ‘straatpotten’, AVK Nederland en AVK Plastics en Kiwa Technology een eerste format voor het zogenoemde grondstofpaspoort ontwikkeld.

Liander heeft samen met respectievelijk haar leverancier van ‘straatpotten’, AVK Nederland en AVK Plastics en Kiwa Technology een eerste format voor het zogenoemde grondstofpaspoort ontwikkeld. Een grondstofpaspoort geeft inzicht in de samenstelling en herkomst van producten en toegepaste materialen. Met dit inzicht kunnen producenten en afnemers bewust duurzame keuzes maken over bijvoorbeeld recycling en herkomst van materialen.


Duurzame inkoop
Vanuit de Fair Infra Coalitie, een samenwerkingsverband van grote infrabedrijven, is onlangs besloten dat leveranciers van onder meer netbeheerder Liander begin 2017 verplicht aan moeten geven wat de herkomst is van de grondstoffen in hun producten. Het grondstofpaspoort helpt hierbij. Het grondstofpaspoort wordt op 16 februari aanstaande gelanceerd en gepresenteerd op een (gratis) seminar. 


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen