Nevi
0
Nieuws

Innovatie jaagt vraag supply chain-professionals aan

Nieuws 07 juli 2017

Het innoveren en optimaliseren van de productieketen zet de industriële en logistieke sector op scherp. Ontwikkelingen vragen om ondersteuning van professionals met specifieke vaardigheden. Vakkennis alleen is niet meer voldoende. Het aantal vacatures binnen het vakgebied supply chain management steeg dan ook met 19% in het tweede kwartaal ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016. Dat blijkt uit cijfers van Yacht.

Het innoveren en optimaliseren van de productieketen zet de industriële en logistieke sector op scherp. Ontwikkelingen vragen om ondersteuning van professionals met specifieke vaardigheden. Vakkennis alleen is niet meer voldoende. Het aantal vacatures binnen het vakgebied supply chain management steeg dan ook met 19% in het tweede kwartaal ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016. Dat blijkt uit cijfers van Yacht.

 

 

 

Andere competenties nodig
Functienamen in vacatures blijven (vooralsnog) gelijk, maar de functie-inhoud en gevraagde competenties van supply chain-professionals veranderen. Bedrijven zijn op zoek naar professionals die kunnen bijdragen aan ontwikkeling, implementatie en beheersing van nieuwe concepten in een veranderende omgeving. “Competenties die supply chain-professionals daarbij nodig hebben, zijn een groot analytisch vermogen, een creatieve en praktische instelling en implementatiekracht”, aldus Hilbrand van der Kooi, directeur SCM&P bij Yacht.

 

 

 

Vooral supply chain planners gevraagd
Ten opzichte van het tweede kwartaal 2016 laten de functies Logistiek Manager en Supply Chain Manager met 35% en 24% de sterkste groei zien. Beide rollen zijn nodig voor conceptontwikkeling en implementatie. De meest gevraagde functie binnen het vakgebied blijft de functie van Supply Chain Planner met landelijk bijna 1.300 unieke vacatures in het tweede kwartaal van dit jaar. Op landelijk niveau zijn er nu voor elke beschikbare supply chain-professional 2,2 vacatures beschikbaar. In de regio Brabant is zelfs sprake van een zeer krappe arbeidsmarkt (3 vacatures per professional). Bron: Yacht.

 

 

 

 

 

 

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen