Nevi
0
Nieuws

Heb je lef of ben je laf?

Nieuws 23 oktober 2017

In dialoog gaan met leveranciers zonder dat dit de angst oproept dat er zaken misgaan. Durven en gewoon doen is misschien wel het motto van deze middag. 

Denk je eens in: 
Je bent beleidsmaker en er is een inkoopproces doorlopen, maar het product of de dienst voldoet toch niet aan de verwachtingen
Of als inkoopadviseur ben je niet helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de ICT markt. Hoe vergaar je de kennis om toch een goede offerteaanvraag te kunnen schrijven?
Of als marktpartij heb je veel te bieden maar door allerlei inkoopprocedures kom je maar moeilijk aan tafel bij de klant. Hoe weet je nu precies wat de behoefte is?
Benutten we de kennis op de gebieden wel zo dat het Rijk krijgt wat ze zoekt en marktpartijen kunnen leveren wat ze in huis hebben? hoe gaan het Rijk en de markt idealiter met elkaar in gesprek?

 

Over deze vragen hebben inkoopadviseurs, juristen, marktpartijen en beleidsmedewerkers van BZK zich dinsdagmiddag 10 oktober gebogen. In een interactieve workshop, georganiseerd vanuit het CDI-office van BZK, zijn er ideeën uitgewisseld over hoe de dialoog tussen het Rijk en de markt, voor of tijdens inkooptrajecten vorm kan krijgen.

 

Mooie resultaten zijn geboekt. Zo is er ontdekt dat er lef voor nodig is om soms gewoon is achter de pc vandaan te komen en figuurlijk even uit de vaak papieren inkoopprocedures te stappen. Een uitgesproken droom verwoorde dit goed: ik zou graag met leveranciers in dialoog gaan zonder dat dit de angst oproept dat er zaken misgaan. Durven en gewoon doen is misschien wel het motto van de middag. Daarbij zou het ook gewoonte moeten zijn dat inkoop bij het formuleren van de behoefte wordt betrokken. Zo kan er meegedacht worden hoe de juiste kennis uit de markt te krijgen en hoe de vraag het beste aan kan sluiten op de business. 

 

Toen de workshop op zijn eind liep zijn er mooie initiatieven gestart. Een aanbesteding op 3 A4 is één nieuwe uitdaging. Een ander initiatief is het opstarten van en lef-tenderboard om aanbestedingen die lef hebben getoond op dit gebied te belonen. Daarbij is er opgeroepen om de ruimte te pakken die er is. Experimenteer! Begin klein en vraag steun in je omgeving. Markt en Rijk komen door samenwerking verder en samenwerking verloopt vaak niet alleen via procedures! Ga transparant op pad! 

 

 

Een uitgebreidere beschrijving van de middag tref je hieronder aan. Vragen? Stel ze aan de organisatie van deze bijeenkomst via publiek@nevi.nl


 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen