Nevi
0
Nieuws

Grote(re) accountants laten nu ook kleinere woningcorporaties links liggen

Nieuws 03 mei 2017

Behalve kleinere gemeenten zien ook kleinere woningcorporaties de ene na de andere accountant vertrekken. Ruim 30 procent van de corporaties zegt moeite te hebben een nieuwe accountant te vinden.

Behalve kleinere gemeenten zien ook kleinere woningcorporaties de ene na de andere accountant vertrekken. Ruim 30 procent van de corporaties zegt moeite te hebben een nieuwe accountant te vinden. Dat blijkt uit onderzoek van de Vereniging Toezichthouders in Woningcorporaties en woningcorporatiekoepel Aedes. Vooral kleinere corporaties hebben moeite een accountantskantoor met voldoende expertise te vinden. Met name de grotere accountantskantoren lijken zich af te wenden van de kleinere corporaties en gaan volgens de respondenten bijna niet meer in op offerteverzoeken.

 

 

 

‘Capaciteitsproblemen’
Als reden wordt dan opgegeven ‘capaciteitsproblemen’ of ‘niet passend binnen portefeuille’. Alternatieven zijn er door de beperkte spreiding van kleinere  accountantskantoren die bevoegd zijn om corporaties te controleren soms nauwelijks. Het tekort aan alternatieve keuzes bestaat vooral in de noordelijke provincies. Woningcorporaties waren in 2016 aanzienlijk meer geld kwijt aan accountants dan in de jaren daarvoor. Zo namen de kosten voor de controle van de jaarrekening toe met 20 procent. Bron: Binnenlands Bestuur.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen