Nevi
0
Nieuws

C&A opnieuw grootste inkoper biokatoen

Nieuws 16 oktober 2017

C&A is opnieuw de grootste afnemer van gecertificeerde biokatoen ter wereld. Dat blijkt uit het door Textile Exchange opgestelde Preferred Fibers and Materials Benchmark Report 2017. 

C&A is opnieuw de grootste afnemer van gecertificeerde biokatoen ter wereld. Dat blijkt uit het door Textile Exchange opgestelde Preferred Fibers and Materials Benchmark Report 2017. Eenderde van alle katoen dat het kledingbedrijf vorig jaar verkocht, was gemaakt van gecertificeerde biologische katoen. In het rapport vergelijkt Textile Exchange de data van duurzame materialen van 94 bedrijven, waaronder modewinkels.


Inkoop gecertificeerde biokatoen
Textile Exchange schat dat C&A onder meer 137 miljard liter water bespaarde door de inkoop van gecertificeerd biokatoen. Tevens werd het gebruik van 125.973 kilogram pesticiden voorkomen. Het bedrijf wordt ook erkend als derde grootste afnemer van duurzaam katoen. Hieronder valt bijvoorbeeld katoen van het Better Cotton Initiative. In 2016 was C&A tevens koploper in synthethische cellulosevezels.


Transparante supply chain
Biokatoen maakt vooralsnog een klein deel uit van de wereldwijde katoenproductie. Daarom werkt C&A nauw samen met andere partners in de keten om boeren te helpen de obstakels voor de productie van biologisch katoen weg te nemen. Een voorbeeld is CottonConnect. Deze onderneming van C&A richt zich op het in contact brengen van boeren met merkartikelfabrikanten en retailers. Door dit initiatief wordt onder meer een transparante supply chain gecreëerd.Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen