Nevi
0
Nieuws

Waar staat u op de duurzaamheidsladder?

Nieuws 15 april 2016

Uit het onderzoek van CFP, FMN en DGBC blijkt dat het grootste deel van de eindgebruikers huisvesting tot de categorie ‘Rijke groene kostensnijders’ behoort (40%). Deze eindgebruikers investeren in duurzaamheid, maar vooral als het een kostenbesparing oplevert.

Uit het onderzoek van CFP, FMN en DGBC blijkt dat het grootste deel van de eindgebruikers huisvesting tot de categorie ‘Rijke groene kostensnijders’ behoort (40%). Deze eindgebruikers investeren in duurzaamheid, maar vooral als het een kostenbesparing oplevert. Ze zijn actief op zoek naar informatie en zoeken deze informatie via diverse kanalen, zoals het bezoeken van beurzen, het lezen van vakbladen en het bezoeken van websites.                                                         

                                                                                                               

23% van de eindgebruikers is een ‘Doortastende groene koploper’. Deze groep wil investeren in duurzaamheid, vooral als de investeringen gericht zijn op het creëren van strategische waarde voor de organisatie. Bijvoorbeeld concurrentievoordeel, innovatie of imagoverbetering. Slechts 9% is een ‘Apathische groene dromer’ of een ‘Onveranderlijke Groene Vrek’. Zij zien nauwelijks mogelijkheden om te investeren in duurzaamheid binnen hun organisatie.


 


Tot welk duurzaamheidssegment behoort u?

Op www.tintengroen.nl kunnen bezoekers door drie meerkeuzevragen te beantwoorden ontdekken tot welk duurzaamheidssegment ze behoren. Ook zien ze hoe groot deze groep is. Tevens krijgen de bezoekers tips over hoe zij kunnen werken aan duurzaamheid binnen hun organisatie. Daarnaast is een whitepaper over het onderzoek te downloaden. Kijk voor meer informatie op www.tintengroen.nl.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen