Nevi
0
Nieuws

Vijf consortia strijden om bouw theater 's-Hertogenbosch

Nieuws 01 augustus 2016

Deze vijf partijen gaan in de gunningfase de concurrentie met elkaar aan.

s-Hertogenbosch bouwt een nieuw theater. Voor deze nieuwbouw zijn vijf consortia - partijen of samengestelde partijen – door de selectiefase gekomen.


Deze vijf partijen gaan in de gunningfase de concurrentie met elkaar aan. Zo komt de gemeente ‘s-Hertogenbosch tot een keuze voor een best passende prijsstelling voor de bouw van het theater.


De concurrentie
Het gaat om: Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling, BAM Bouw en Techniek, J.P. van Eesteren, Besix, Visser & Smit Bouw in combinatie met Stam + De Koning. Deze partijen gaan met elkaar de concurrentie aan. Daarmee krijgen we onder meer de de beste prijs voor het realiseren van het nieuwe theater.


Het selectieproces
Er is geselecteerd volgens een niet-openbare Europese aanbesteding. Dat is een proces waarbij ieder consortium zich mag aanmelden voor de eerste fase, de selectiefase. Hiervoor is een openbare oproep geplaatst.  In totaal hebben 8 consortia zich aangemeld. Een selectiecommissie beoordeelde de inschrijvingen op vooraf vastgestelde eisen. Deze eisen passen binnen de kaders van de gemeenteraad.


Bezwaar maken
De selectiecommissie heeft gekeken naar ervaring van het consortium met ontwikkeling, bouw en onderhoud van een vergelijkbaar plan. Het college neemt de keuze van de selectiecommissie over. De drie consortia die zijn afgevallen mogen tot 27 juli daartegen bezwaar maken. Daarna is de selectie definitief.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen