Nevi
0
Nieuws

Verdere samenwerking maatschappelijk verantwoord inkopen Tony's Chocolonely en Callebaut

Nieuws 11 augustus 2016

Het Nederlandse razendpopulaire chocolademerk Tony’s Chocolonely en de Belgische cacaobonenverwerker Barry Callebaut hebben de banden op het gebied van maatschappelijk verantwoorde inkoop verder aangehaald.

Het Nederlandse razendpopulaire chocolademerk Tony’s Chocolonely en de Belgische cacaobonenverwerker Barry Callebaut (toeleverancier aan vele bekende chocolademerken) hebben de banden op het gebied van maatschappelijk verantwoorde inkoop verder aangehaald.


Traceerbare cacao
Doel van de nadere samenwerking is om chocolade te maken van volledig traceerbare duurzame cacao. Callebaut installeert een nieuwe cacaobotertank om cacaoboter te verwerken van traceerbare cacaobonen die rechtstreeks worden gesourced bij de partnercoöperaties van Tony’s Chocolonely in Ivoorkust. De cacaomassa werd al gemaakt van cacaobonen van Chocolonely’s partnercoöperaties in zowel Ghana als Ivoorkust.


Duurzame inkoop
Door de samenwerking wordt alle cacao in de producten van Tony’s Chocolonely volledig traceerbaar. De bedrijven werken sinds 2005 samen op het gebied van duurzame inkoop. Dat betekent onder meer rechtstreekse inkoop bij boerencoöperaties, het volgen van de bonen in de cacaoketen en het betalen van een prijs die iets hoger ligt dan het marktgemiddelde.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen