Nevi
0
Nieuws

'Verdere daling Europese gasprijzen'

Nieuws 15 april 2016

De Europese gasprijzen zullen naar verwachting verder dalen in het eerste kwartaal. Mogelijk zullen de olieprijzen stijgen. Dat is de verwachting in de ABN Amro Price Outlook in inkoopmagazine Deal! deze maand. De Price Outlook wordt vier maal per jaar in Deal! gepubliceerd. In een paar maanden tijd zijn de olieprijzen meer dan gehalveerd.

De Europese gasprijzen zullen naar verwachting verder dalen in het eerste kwartaal. Mogelijk zullen de olieprijzen stijgen. Dat is de verwachting in de ABN Amro Price Outlook in inkoopmagazine Deal! deze maand. De Price Outlook wordt vier maal per jaar in Deal! gepubliceerd. In een paar maanden tijd zijn de olieprijzen meer dan gehalveerd. Dat vinden de economen van ABN Amro goed nieuws voor de economie: het prille herstel krijgt een duwtje in de rug.


 


 


Prijsontwikkeling metalen


Goud en zilver zullen naar verwachting dit kwartaal met ruim 10% dalen in prijs. Platina ook, maar in mindere mate. Kijken we iets verder vooruit, dan zal de industriële vraag naar platina, palladium en zilver stijgen door onder meer aantrekkende autoverkopen. De prijzen zullen hierdoor stijgen. De prijzen van niet-edelmetalen zullen naar ABN Amro verwacht stijgen door de toenemende vraag in de industrie.


 


 


Prijsontwikkeling landbouwproducten


Voor landbouwproducten als suiker, soja en koffie is de prijsontwikkeling met onzekerheden omgeven: zowel een lichte prijsdaling als lichte prijsstijging is mogelijk. Uitzondering is cacao omdat hier wellicht tekorten gaan ontstaan, wat leidt tot stijgende prijzen.


 


 


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen