Nevi
0
Nieuws

TenneT haalt prijs uit tender externe inhuur

Nieuws 15 april 2016

Netbeheerder TenneT (2800 medewerkers), heeft gemiddeld zo’n 400 hoogopgeleide externe specialisten aan het werk. Men dreigde in de problemen te komen omdat de preferred suppliers minder en minder mensen konden leveren, vooral als het om IT-specialisten ging.

Netbeheerder TenneT (2800 medewerkers), heeft gemiddeld zo’n 400 hoogopgeleide externe specialisten aan het werk. Men dreigde in de problemen te komen omdat de preferred suppliers minder en minder mensen konden leveren, vooral als het om IT-specialisten ging. Een van de oorzaken is dat veel van die hooggekwalificeerde specialisten zich als zzp’er voor eigen rekening aanbieden. Omdat de contracten met de voorkeursleveranciers gingen aflopen, bood dat een uitgelezen kans de externe inhuur flink op te schudden.


 


Kwaliteit voorop in inhuur-tender


Bijzonder aan de door TenneT gevolgde aanpak is dat het bedrijf de prijs uit de tender en de beoordeling heeft gehaald en alleen op kwaliteit heeft ingezet. Overigens werd wel van te voren een audit bij de beoogde leveranciers uitgevoerd, om een gevoel te krijgen bij de leveranciers die men op het oog had. Beoordeling bij de tender geschiedde op vijf variabelen.


 


15% besparing op contractmanagement fee


TenneT contracteerde uiteindelijk Brainnet en Harvey Nash. Zij kregen een driejarig contract. Volgens TenneT’s hr-manager Van Til is niet alleen de continuïteit van de inhuur nu beter gewaarborgd, maar heeft men ook een besparing van 15% weten te realiseren op de contractmanagement fee en ook nog eens 5% op de inhuurtarieven van mensen die langer dan een jaar worden ingehuurd. De gehele TenneT-casus is te lezen in Deal! Magazine over Inkoop en Supply Management van deze maand.


 


Freek Andriesse


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren