Nevi
0
Nieuws

'TenderNed strijdig met EU-regels'

Nieuws 15 april 2016

Verplicht aanbestedingen aankondigen op TenderNed en de rest van he aanbestedingsproces gratis ondersteunen is strijdig met Europese regels, stellen CROW (Aanbestedingskalender) en drie commerciële aanbestedingsplatforms, CTM, Negometrix en ProjectNed, in een klacht bij de Europese Commissie.

Verplicht aanbestedingen aankondigen op TenderNed en de rest van he aanbestedingsproces gratis ondersteunen is strijdig met Europese regels, stellen CROW (Aanbestedingskalender) en drie commerciële aanbestedingsplatforms, CTM, Negometrix en ProjectNed, in een klacht bij de Europese Commissie. Ze hebben de Eerste Kamer opgeroepen de Aanbestedingswet met genoemde verplichting te verwerpen.


 


Het met belastinggeld gefinancierde TenderNed doet niets wat marktpartijen niet al doen en pleegt oneerlijke concurrentie. TenderNed richt zich niet op burgers en komt niet de samenleving als geheel ten goede. De rechtvaardiging dat het een ‘Dienst van Algemeen Economisch Belang’ is, gaat niet op, aldus klagers.


 


Volgens koepelorganisaties van gemeenten, provincies en waterschappen zijn veel decentrale overheden ontevreden over TenderNed, schrijven ze in een commentaar op EU-plannen voor een nieuwe aanbestedingsrichtlijn.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen