Nevi
0
Nieuws

Supply chain risico's vanuit één integraal belang bekijken

Nieuws 15 april 2016

Uit recent onderzoek van KPMG blijkt dat de inkoopfunctie van bedrijven amper een rol speelt in het beheersen van risico’s in de toeleveringsketen. Dat houdt in dat bedrijven zich onnodig blootstellen aan supply chain risico’s. De NEVI reageert door te stellen dat KPMG een te groot en eenzijdig belang toekent aan de rol van inkoop bij risicomanagement.

Uit recent onderzoek van KPMG blijkt dat de inkoopfunctie van bedrijven amper een rol speelt in het beheersen van risico’s in de toeleveringsketen. Dat houdt in dat bedrijven zich onnodig blootstellen aan supply chain risico’s. De NEVI reageert door te stellen dat KPMG een te groot en eenzijdig belang toekent aan de rol van inkoop bij risicomanagement. “Succesvolle bedrijven kijken vanuit één integraal belang naar deze risico’s.”


 


NEVI zegt in een reactie op het pittige rapport van KPMG dat in 2010 al dezelfde conclusie werd getrokken in de publicatie met de veelzeggende titel: Not hot Yet. "In dat brede Europese onderzoek van ons bleek ook dat er weinig belang wordt gehecht aan strategisch risicomanagement binnen organisaties. Ondanks het feit dat de onderliggende factoren in de tussenliggende jaren niet wezenlijk verbeterd zijn slagen organisaties er nog altijd onvoldoende in om een integraal beleid te voeren op risicomanagement. Dat beeld dat de rol van inkoop bij risicobeheersing in de keten beperkt is, komt ook naar voren in het KPMG-onderzoek", zegt René van den Hoven, accountmanager en trainer bij NEVI.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen