Nevi
0
Nieuws

Stijging werkgelegenheid zet stevig door, NEVI PMI® juni 56.2

Nieuws 15 april 2016

De NEVI PMI® steeg van 55.5 in mei naar 56.2 in juni. De stijging van de werkgelegenheid zette stevig door en was deze maand de grootste in vier jaar. De productie nam in juni voor de zesentwintigste maand op rij toe. Dit was de grootste stijging sinds februari 2014.

De NEVI PMI® steeg van 55.5 in mei naar 56.2 in juni. De stijging van de werkgelegenheid zette stevig door en was deze maand de grootste in vier jaar.


 


De productie nam in juni voor de zesentwintigste maand op rij toe. Dit was de grootste stijging sinds februari 2014. Deze groei kwam door een verdere toename van de nieuwe orders, zowel uit het binnen- als uit het buitenland. De groei van de buitenlandse orders was de grootste in anderhalf jaar. De hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk bleef grotendeels onveranderd.


 


De inkoopactiviteiten namen in de grootste mate toe sinds januari 2014. De voorraad ingekochte materialen steeg licht, na dertien maanden van daling. De levertijden werden opnieuw langer.


 


De inkoopprijzen stegen voor de derde maand op rij, deze maand aanzienlijk en in de grootste mate sinds april 2012. De verkooprijzen waren voor de eerste keer in drie maanden hoger. De stijging was bescheiden, maar wel de grootste in drie jaar.


 


De voorraad gereed product daalde het sterkst in meer dan twee jaar.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen