Nevi
0
Nieuws

Stijging prijspeil

Nieuws 15 april 2016

De consumentenprijzen in Nederland zijn volgens het CBS in maart met gemiddeld 0,4 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.  Stijging benzineprijsIn februari was de inflatie 0,2 procent op jaarbasis. In januari was de inflatie met 0 procent nog het laagst in 27 jaar.

De consumentenprijzen in Nederland zijn volgens het CBS in maart met gemiddeld 0,4 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.


 


 


Stijging benzineprijs


In februari was de inflatie 0,2 procent op jaarbasis. In januari was de inflatie met 0 procent nog het laagst in 27 jaar. Volgens het CBS had vooral de stijging van de benzineprijs een verhogend effect op de inflatie in maart.


 


 


Deflatie eurozone


Volgens de Europees geharmoniseerde prijsindex steeg de inflatie in maart naar min 0,3 procent in vergelijking met een gemiddelde van min 0,1 procent in de eurozone. Daarmee was voor de vierde maand op rij zowel in Nederland als de eurozone van deflatie sprake. De Europese meetmethode wijkt af van die van het CBS omdat geen rekening wordt gehouden met de kosten van de eigen woning.


 


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen