Nevi
0
Nieuws

Sterke toename vraag supply chain managers

Nieuws 12 juli 2016

In het tweede kwartaal van dit jaar nam de vraag naar supply chain managers met 63% toe ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

In het tweede kwartaal van dit jaar nam de vraag naar supply chain managers met 63% toe ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Het aantal vacatures binnen het totale vakgebied supply chain management is in het tweede kwartaal met 4% gestegen ten opzichte van het zelfde kwartaal een jaar geleden. Aandacht voor ketensamenwerking en efficiënte uitvoering zorgen voor een toenemende vraag. Dit blijkt uit de recente arbeidsmarktanalyse van Yacht. 


Indicator arbeidsmarktspanning
Naast de vraag naar supply chain professionals is nu ook het aanbod in kaart gebracht tot op regionaal niveau. Bronnen die gebruikt worden om dit aanbod inzichtelijk te maken zijn CBS, EuroStat en het UWV en worden aangevuld met Yacht’s eigen Beroeps Arbeidsmarkt Survey. De vraag gedeeld door het aanbod levert de arbeidsmarkt spanningsindicator op. Die indicator voor supply chain management staat voor dit kwartaal op 1,4, een krappe arbeidsmarkt. 


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen