Nevi
0
Nieuws

Starbucks zet Indiërs aan de koffie

Nieuws 15 april 2016

De Amerikaanse koffieketen Starbucks betreedt de Indiase markt. Daarover heeft het concern donderdag een niet-bindende overeenkomst gesloten met Tata Coffee, leverancier van koffiebonen en een onderdeel van het Indiase conglomeraat Tata. Binnen zes maanden moet de eerste winkel open zijn.Indiërs zijn traditioneel fervente theedrinkers.

De Amerikaanse koffieketen Starbucks betreedt de Indiase markt. Daarover heeft het concern donderdag een niet-bindende overeenkomst gesloten met Tata Coffee, leverancier van koffiebonen en een onderdeel van het Indiase conglomeraat Tata. Binnen zes maanden moet de eerste winkel open zijn.


Indiërs zijn traditioneel fervente theedrinkers. Maar steeds meer verruilen ze de theeblaadjes voor de gemalen koffiebonen. Bovendien komen er in het Aziatische land steeds meer cafés, die in de markt worden gezet als werelds en die getuigen van goede smaak. In het klassebewuste land slaat dit aan.


Starbucks, dat in 1971 begon, opereert in meer dan vijftig landen en heeft meer dan 15.000 winkels. In Nederland heeft Starbucks acht vestigingen.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen