Nevi
0
Nieuws

'Slap EU-wetsvoorstel conflictmineralen'

Nieuws 15 april 2016

‘Uit onderzoek blijkt dat Europese bedrijven die met mineralen uit conflictregio’s werken niet de verantwoordelijkheid nemen om na te gaan waar hun grondstoffen vandaan komen.

‘Uit onderzoek blijkt dat Europese bedrijven die met mineralen uit conflictregio’s werken niet de verantwoordelijkheid nemen om na te gaan waar hun grondstoffen vandaan komen. Bovendien blijken er veel meer conflictmineralen te zijn dan werd aangenomen, en vallen de meeste Europese importeurs van deze mineralen niet onder de voorgestelde regelgeving’, aldus Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO).


 


 


Europese besluitvorming


Om de handel in conflictmineralen aan banden te leggen, stelt de Europese Commissie, in navolging van de VS, regelgeving voor. De Europese besluitvorming omtrent het wetsvoorstel is momenteel gaande. SOMO spreekt van een ‘slap voorstel’.


 


 


Ketenverantwoordelijkheid


Nederland kan volgens deze organisatie het voorstel nu nog bijsturen naar meer dan de vier grondstoffen waar het nu om draait, echte ketenverantwoordelijkheid en minder vrijblijvendheid van bedrijven.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen