Nevi
0
Nieuws

'Selectieve zorginkoop levert te weinig op'

Nieuws 15 april 2016

Selectieve zorginkoop levert vanuit kwaliteitsoogpunt vaak onvoldoende op volgens Zilveren Kruis Achmea. De zorgverzekeraar presenteerde eerder deze maand de uitkomsten van vier jaar kwaliteitsregistratie.  Nieuwe zorgstelselSelectieve zorginkoop is een van de belangrijkste instrumenten voor het welslagen van het huidige zorgstelsel.

Selectieve zorginkoop levert vanuit kwaliteitsoogpunt vaak onvoldoende op volgens Zilveren Kruis Achmea. De zorgverzekeraar presenteerde eerder deze maand de uitkomsten van vier jaar kwaliteitsregistratie.


 


 


Nieuwe zorgstelsel


Selectieve zorginkoop is een van de belangrijkste instrumenten voor het welslagen van het huidige zorgstelsel. Het idee was dat als zorgverzekeraars onvoldoende presterende aanbieders niet zouden contracteren deze noodgedwongen de kwaliteit zouden verbeteren en/of de prijs zouden verlagen. In de praktijk gaat dat volgens de onderzoekers vaak niet op.


 


Inkoopproces


De ondermaats presterende toeleveranciers blijken gefrustreerd als ze al in het inkoopproces niet worden uitgedaagd om het beter te doen. De goed presterende zorgverleners op hun beurt hebben er moeite mee langs dezelfde lat te worden gelegd als hun zwakkere broeders en zusters.


 


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen