Nevi
0
Nieuws

Schippers richt Platform Expertise Inkoop Geneesmiddelen op

Nieuws 28 april 2016

Minister Schippers van Volksgezondheid vindt dat ziekenhuizen en zorgverzekeraars meer gezamenlijk geneesmiddelen moeten inkopen, zegt ze in Pharmaceutisch Weekblad (PW).

 


Minister Schippers van Volksgezondheid vindt dat ziekenhuizen en zorgverzekeraars meer gezamenlijk geneesmiddelen moeten inkopen, zegt ze in Pharmaceutisch Weekblad (PW). ‘De Autoriteit Consument en Markt geeft veel ruimte die nog lang niet wordt benut.’ Schippers richt voor deze gezamenlijke inkoop van zorgpartijen het Platform Expertise Inkoop Geneesmiddelen op.


 


Lagere inkoopprijzen geneesmiddelen


Om de prijzen te verlagen, krijgt het Bureau Financiële Arrangementen Geneesmiddelen een permanente status. De afgelopen jaren slaagde het ministerie er via dit bureau in om de prijs van vele nieuwe geneesmiddelen te verminderen. Onlangs nog voor Nivolumab waardoor dit middel tegen longkanker vanaf 1 maart in het basispakket zit.


 


Europese samenwerking


Nederland is alleen niet in staat om de geneesmiddelenmarkt in balans te brengen. Schippers wil daarom als voorzitter van alle gezondheidsministers van de Europese Unie een vuist maken: ‘Door samen te onderhandelen over prijzen en elkaar inzicht te geven in de prijsverschillen tussen landen kunnen we innovatie stimuleren, patiënten toegang bieden tot nieuwe middelen en onze zorg betaalbaar houden’, aldus de minister in PW.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen