Nevi
0
Nieuws

Riskmanagement

Nieuws 04 april 2016

Pan-Europees risicomanagementonderzoek In 17 Europese landen is breed onderzoek gedaan naar de status van risicomanagement binnen organisaties. NEVI kennismanager René van den Hoven is één van de initiatiefnemers in Nederland geweest en ook andere NEVI leden hebben er een belangrijke bijdrage aan geleverd.

Pan-Europees risicomanagementonderzoek
In 17 Europese landen is breed onderzoek gedaan naar de status van risicomanagement binnen organisaties. NEVI kennismanager René van den Hoven is één van de initiatiefnemers in Nederland geweest en ook andere NEVI leden hebben er een belangrijke bijdrage aan geleverd. Eén van de belangrijkste conclusies is dat strategisch risicomanagement niet hoog genoeg op de agenda van bestuurders staat.


 


Wel bewust, maar nog onvoldoende actie
De financiële economische crisis, de kernramp in Japan en de schaarste van natuurlijke bronnen hebben de bewustwording van bestuurders over risicomanagement behoorlijk aangescherpt. Toch staat strategisch risicomanagement nog niet hoog genoeg op de agenda. Het belang wordt inmiddels dus wel breed onderkend – het wordt alleen nog niet vertaald naar het actief managen van risico's. En dat terwijl de volatiliteit en onzekerheid van markten in de afgelopen periode juist sterk is toegenomen.


 


Onderzoeksrapport
Deze en andere conclusies van het risicomanagementonderzoek kunt u lezen in het de beknopte samenvatting van het rapport. Ook het volledige rapport is online beschikbaar.


 


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen