Nevi
0
Nieuws

Risicomanagement nog ondergeschoven kindje in inkoop

Nieuws 15 april 2016

Uitgaande van het huidige gebruik is over 60 jaar alle koper in de wereld op en is binnen 46 jaar alle zink uit de grond gehaald, om maar eens twee grondstoffen te noemen die in tal van producten te vinden zijn. Van fundamentele schaarste is nog geen sprake, wel van tijdelijke tekorten die de prijs enorm snel kunnen opstuwen.

Uitgaande van het huidige gebruik is over 60 jaar alle koper in de wereld op en is binnen 46 jaar alle zink uit de grond gehaald, om maar eens twee grondstoffen te noemen die in tal van producten te vinden zijn. Van fundamentele schaarste is nog geen sprake, wel van tijdelijke tekorten die de prijs enorm snel kunnen opstuwen. Om goed om te kunnen gaan met deze prijsvolatiliteit, is goed risicomanagement onontbeerlijk. Toch is dit in inkoop nog een onderschoven kindje, zo blijkt duidelijk uit diverse onderzoeken. Zo laat onderzoek van Aberdeen Group zien dat slechts bij één op de drie bedrijven het managen van toeleveringsrisico’s onderdeel is van de strategische inkoop.


 


Meer over de hypebeweeglijke grondstofprijzen en hoe inkoop hierop greep zou moeten krijgen, is te lezen in de het juninummer van Deal! magazine, dat binnenkort uitkomt.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen