Nevi
0
Nieuws

Pilot inzicht supply chain varkensvlees

Nieuws 24 november 2016

Staatssecretaris Van Dam van EZ heeft in Utrecht samen met Albert Heijn het startschot gegeven voor een pilot om consumenten meer inzicht te geven waar hun voedsel vandaan komt.

Staatssecretaris Van Dam van EZ heeft in Utrecht samen met Albert Heijn het startschot gegeven voor een pilot om consumenten meer inzicht te geven waar hun voedsel vandaan komt. Klanten van Albert Heijn vinden nu op verschillende varkensvleesproducten een QR-code waarmee zij via hun smartphone informatie kunnen vinden over de herkomst van het vlees. De code leidt naar een pagina op ah.nl waar uitgebreid staat beschreven hoe het varkensvlees van de stal in het schap komt. Ook is er informatie te vinden over de boeren die het varkensvlees aan AH leveren.


Van grond tot mond
Marit van Egmond, directeur merchandising en sourcing bij AH: “Wij werken samen met 150 Hollandse boeren die varkensvlees aan ons leveren. Omdat we direct contact hebben met onze boeren kunnen we klanten goed inzicht geven in de herkomst van het vlees, van grond tot mond. Volgend jaar willen we klanten ook inzicht geven in de herkomst van andere producten.” 


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen