Nevi
0
Nieuws

Philips sluit grootste zorgdeal ooit

Nieuws 15 april 2016

Philips heeft in de Verenigde Staten zijn grootste ziekenhuiscontract tot nu toe binnengehaald. Het bedrijf levert apparaten en “efficiëntie”. Het technologieconcern gaat de komende vijftien jaar samenwerken met het Westchester Medical Center Health Network (WMCHealth) op het gebied van zorgtechnologie.

Philips heeft in de Verenigde Staten zijn grootste ziekenhuiscontract tot nu toe binnengehaald. Het bedrijf levert apparaten en “efficiëntie”.


 


Het technologieconcern gaat de komende vijftien jaar samenwerken met het Westchester Medical Center Health Network (WMCHealth) op het gebied van zorgtechnologie. Het contract heeft een waarde van in totaal 500 miljoen dollar (444 miljoen euro).


 


 


Apparaten en diensten

Ongeveer een derde van dat bedrag kan al in de eerste drie jaar van de samenwerking worden bijgeschreven, omdat Philips in die periode veel apparaten voor bijvoorbeeld beeldvorming en patiëntbewaking zal leveren. Behalve apparatuur levert Philips ook software en ondersteunende diensten, zoals onderhoud en trainingen. Ook helpt het bedrijf het ziekenhuis om de dure scanners zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Daarmee kunnen zowel kosten als wachttijden worden teruggedrongen.


 


 


Negen contracten in Nederland

In Nederland heeft Philips negen van zulke contracten lopen met ziekenhuizen. Samen zijn die evenwel kleiner dan de overeenkomst met WMCHealth. Gezondheidszorg is een speerpunt in de strategie van het bedrijf, dat al gestopt is met consumentenelektronica en werkt aan verzelfstandiging van zijn verlichtingsdivisie.


 


 


Zeven ziekenhuizen, 1.500 bedden

WMCHealth is actief in de regio net ten noorden van de stad New York. Het heeft zelf zeven ziekenhuizen met in totaal 1.500 bedden, en werkt daarnaast samen met circa driehonderd kleinere zorginstellingen. Het verzorgingsgebied beslaat ruim 15.000 vierkante kilometer en telt meer dan 3 miljoen inwoners.


 


 


Fusiegolf

Philips praat volgens de zegsman met meer ziekenhuizen over samenwerking. In de VS is evenwel een fusiegolf gaande in de medische sector. Daardoor ontstaan steeds grotere en complexere organisaties, waardoor dergelijke onderhandelingen veel tijd kosten, soms wel anderhalf tot twee jaar.


 


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen