Nevi
0
Nieuws

Over zeven briljante inkopers

Nieuws 15 april 2016

Ze begonnen in 1993 in een garage in Enkhuizen. Nu is Action een miljardenbedrijf.  Op ad.nl schetst journalist Jeroen Schmale een beeld van het succes met Action en concludeert: “Het verlies van de één - Blokker/V&D - is de winst van de ander: Action”. Het bedrijf heeft ongeveer 20.

Ze begonnen in 1993 in een garage in Enkhuizen. Nu is Action een miljardenbedrijf.


 


 


Op ad.nl schetst journalist Jeroen Schmale een beeld van het succes met Action en concludeert: “Het verlies van de één - Blokker/V&D - is de winst van de ander: Action”. Het bedrijf heeft ongeveer 20.000 werknemers in dienst, met een jaaromzet in 2013 van 1,15 miljard euro. De cijfers over 2014 geeft het concern pas in april vrij, maar deskundigen menen dat die zomaar 20 tot 25% hoger kan liggen dan in 2013.


 


 


Klanten willen worden verrast


Schmale noemt het aantal inkopers dat in dienst ‘uiterst klein’. Het zouden er zeven zijn. “En die bepalen wat Nederland de komende weken massaal gaat inslaan”. Retailonderzoeker Frank Quix betitelt die zeven inkopers onomwonden als 'briljant'.  “Wat zij uitstekend doen, is beseffen dat klanten willen worden verrast. Bij Action ligt slechts 40 procent van het assortiment vast, de overige 60 procent is flexibel. Dat vinden klanten fijn.”


 


Lees hier het hele artikel.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen