Nevi
0
Nieuws

Nieuw programma biedt inkoper inzicht in productkostprijs maakindustrie

Nieuws 10 mei 2016

Snel inzicht in de werkelijke kostprijs van een product, welke inkoper wil dat niet? Dat essentiële inzicht wordt nu geboden door het programma ‘What’s The Price?’. De inkoper voert een aantal productelementen in en het programma berekent in luttele seconden de actuele kostprijs.

Snel inzicht in de werkelijke kostprijs van een product, welke inkoper wil dat niet? Dat essentiële inzicht wordt nu geboden door het programma ‘What’s The Price?’. De inkoper voert een aantal productelementen in en het programma berekent in luttele seconden de actuele kostprijs. De ervaring heeft inmiddels geleerd dat de berekende kostprijs (heel) dicht bij de werkelijke prijs in de buurt ligt. Het tool maakt gebruik van twee databases. De eerste database bevat details over grondstofprijzen, zowel actuele prijzen als de ontwikkeling van prijzen. In de tweede database staan cijfers  over de kostenstructuur van bijna 400 verschillende bedrijfstakken.


 


Database loonkosten per land


‘Door deze twee databases samen te voegen en vervolgens te combineren met de diverse valutakoersen, is het mogelijk de kostprijs voor elk product uit de maakindustrie te simuleren. De ervaring leert dat de uitkomst de werkelijkheid tot ruim 90 procent betrouwbaarheid benadert,’ volgens de initiatiefnemers van het gelijknamige bedrijf WTP. Het product is nog volop in ontwikkeling. Binnenkort integreren de ontwikkelaars een wereldwijde database met loonkosten per land. WTP is sedert begin dit jaar kennispartner van NEVI.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen