Nevi
0
Nieuws

NEVI Inkoopforum Gemeenten: werkgroep Contractbeheer en –management

Nieuws 15 april 2016

Het Kernteam Inkoopforum Gemeenten is een groep van gemeentelijke inkopers die zich bezighoudt met het vinden van oplossingen voor inkoopgerelateerde vraagstukken die spelen binnen de gemeentelijke markt. Daarnaast beoogd het een platform te zijn waar kennis gedeeld en gehaald kan worden over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Het Kernteam Inkoopforum Gemeenten is een groep van gemeentelijke inkopers die zich bezighoudt met het vinden van oplossingen voor inkoopgerelateerde vraagstukken die spelen binnen de gemeentelijke markt. Daarnaast beoogd het een platform te zijn waar kennis gedeeld en gehaald kan worden over de meest uiteenlopende onderwerpen. Door het stimuleren van het delen van kennis, kunde en ervaringen, wordt de inkoopexpertise naar een (nog) hoger niveau getild. Daar waar de kennis op een specifiek vlak binnen het platform niet aanwezig is, betrekken  we inkopers met kennis van zaken op ad hoc basis. Het aantal bijeenkomst per jaar bedraagt 4 tot 5.


 


Een van de onderwerpen die momenteel op de agenda van het Inkoopforum staan is contractbeheer en -management (CBM).


 


Over contractbeheer en –management is (al) veel geschreven en gesproken en er zijn verschillende workshops, seminars en  cursussen aan gewijd. Vaak is het echter dat deze activiteiten alles vanuit een theoretisch kader vertellen over hoe CBM op te zetten en in te richten, maar minder tot weinig vertellen over best practices, het waarom en op welke wijze je hier voordelen uit kunt halen. Wat is bijvoorbeeld de relatie tussen CBM en een spendanalyse en op welke manier moet je hier mee omgaan?


 


Het Inkoopforum wil een werkgroepje ‘CBM’ inrichten waarin de verschillende aspecten van contractbeheer en -management in de praktijk uiteen worden gezet, ook in relatie tot andere zaken, zoals een uitgevoerde spendanalyse .Het resultaat zou dan kunnen zijn een “kapstok” die door gemeenten gebruikt kan worden om te komen tot een goede inrichting en gebruik van CBM.


 


Wanneer jij jouw kennis en ervaringen met betrekking tot CBM wilt vergroten en/of wilt inbrengen in de werkgroep CBM i.o., laat het dan weten, doe mee en meld je aan bij Ton van Geijlswijk (t.vangeijlswijk@nevi.nl). Bedenk dat we met jouw input inkoop verder professionaliseren. Dus, meld je aan! Na de zomervakantie (half september) nemen we contact met je op voor het maken van afspraken.


 


We horen graag van je.


 


Het Kernteam Inkoopforum Gemeenten, bestaande uit:


Jan Telgen (NEVI en Universiteit Twente)


Ton van Geijlswijk (NEVI)


Peter Bakker (Gemeente Lelystad)


Sabrina Vermeulen (Gemeente Rotterdam)


Thea Smid (Gemeente Amersfoort)


Henri Mors (Gemeente Assen)


Mieke v.d. Weijer (Gemeente Eindhoven)


Marc Wit (Gemeente Almere)


 


 


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen