Nevi
0
Nieuws

NEVI cursist Timon van Eeten ontvangt MVI Award met verbeterplan 'Verantwoorde lucht'

Nieuws 24 mei 2016

Timon van Eeten, werkzaam bij Technical Development Corporation (TDC), heeft met zijn MVI verbeterplan ‘Verantwoorde lucht’ de NEVI MVI Award 2015-2016 gewonnen.


Timon van Eeten, werkzaam bij Technical Development Corporation (TDC), heeft met zijn MVI verbeterplan ‘Verantwoorde lucht’ de NEVI MVI Award 2015-2016 gewonnen. Dit verbeterplan werd verkozen uit 101 MVI verbeterplannen die in 2015 zijn aangeleverd. De Maatschappelijk Verantwoord Inkopen Award maakt deel uit van de opleiding NEVI Expert en werd uitgereikt door Yvonne Hoogendoorn, manager NEVI Examens.  


TDC maakt deel uit van de ITMGroup, een familiebedrijf dat is opgericht in 1912 als sigarenfabriek in Kampen. Het hoofdkantoor van de organisatie bevindt zich nog altijd in de Hanzestad, maar inmiddels heeft het vestigingen wereldwijd. Het bedrijf richt zich met name op de tabaksindustrie, voor wie zij innovatieve oplossingen biedt en is onlangs verkozen in de top vijf van de “Maakindustrie Top 100 NL”.


“Om de MVO-doelstellingen van onze klanten, waaronder de tabaksindustrie, te ondersteunen is het van belang dat TDC als leading innovator deze omarmt en eigen maakt. Vandaar de doelstelling van het verbeterplan om het luchtverbruik van onze flexible pouch packer machine met 40% te reduceren op een jaarlijks verbruik van 273.000 m3 aan perslucht bij 1 productiedienst per dag. Naast deze doelstelling moest de ROI van de verbeteringen binnen een korte tijd gerealiseerd zijn”, aldus Van Eeten. Met een do


orlooptijd van slechts 1 jaar, het project startte zomer 2015, is de nieuwe techniek razendsnel doorgevoerd in nieuwe machines. Bij diverse klanten, wereldwijd, staan de nieuwe lijnen al opgesteld.


Toeleverancier Festo prijst de snelheid van het doorvoeren van nieuwe ontwikkelingen “deze is echt uniek bij TDC”. “De mindset van alle mensen bij TDC is flexibiliteit en zoeken naar nieuwe markten”, aldus Van Eeden en Baas van Festo.


Uit het NEVI-juryrapport: 


“Dit plan is bijna volledig voor wat betreft de uniekheid en verbindingsfactor. Verbinden met stakeholders, leveranciers en medewerkers en oog hebben voor het belang van klanten, top!”


“Alles staat en valt met de inbreng van de keuze van de juiste leverancier hierin en het managen hiervan, een duidelijke inkooprol dus.”


“Het verbindend vermogen in dit plan van aanpak is hoog omdat men met een belangrijke leverancier een intensieve samenwerking heeft gezocht, onder het motto: samen weten we meer.”


Het gouden MVO Verbeterplan gaat over perslucht die door compressoren wordt samengeperst en gebruikt wordt om allerlei handelingen, met of zonder cilinders, in een machine uit te voeren. Dat perslucht een maatschappelijk verantwoord thema is blijkt wel uit het feit dat in Europa 10% van het totale energiegebruik op gaat in perslucht. 


De uitreiking vond plaats op het kantoor van TDC in aanwezigheid van winnaar Timon van Eeten (Project buyer), Dennis Koetsier (Manager Purchasing), Rolf Dekker (Operations Manager), Jurgen Dul (Engineer), Bert Baas (Automation Engineer Festo) en Jasper van Eeden (Key accountmanager Festo). De Award omvat onder meer een NEVI-opleidingscheque en gratis deelname aan de NEVI Inkoopdag en werd uitgereikt door Yvonne Hoogendoorn  (Manager NEVI Examens). Meer weten over het verbeterplan? Neem dan contact op met Timon: timon.v.eeten@itmgroup.eu


 


De zilveren Award is voor Stefan de Jong - Stichting Altrecht voor zijn verbeterplan 'Van inkoopbeleid naar maatschappelijke ketensamenwerking'. Keor Kroes - KaWe Holland ontving de bronzen Award voor zijn verbeterplan 'Vooruitgang door remmen'.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen