Nevi
0
Nieuws

NEVI behartigt belangen inkopers bij ISO richtlijn

Nieuws 15 april 2016

In 2016 verschijnt een nieuwe ISO-richtlijn Sustainable Procurement op basis van ISO26000. NEVI vertegenwoordigt hierin de belangen van haar leden door de aanwezige kennis en de ervaringen van de leden te bundelen en in te brengen in de hiervoor speciaal opgericht NEN-normcommissie.

In 2016 verschijnt een nieuwe ISO-richtlijn Sustainable Procurement op basis van ISO26000. NEVI vertegenwoordigt hierin de belangen van haar leden door de aanwezige kennis en de ervaringen van de leden te bundelen en in te brengen in de hiervoor speciaal opgericht NEN-normcommissie. Er zijn voor NEVI-leden verder drie manieren om bij deze richtlijn betrokken te zijn  als:

1. NEVI-lid

2. NEVI-kernteamlid

3. NEN-normcommissielid


 


1. Deelname als NEVI-lid

Als lid van NEVI worden je belangen als professioneel inkoper bij de totstandkoming van deze richtlijn zo goed mogelijk vertegenwoordigd door NEVI. Direct bij de start in September 2013 heeft NEVI in de NEN-normcommissie Sustainable Procurement plaatsgenomen. Deelname door onze leden zelf aan deze commissie is daardoor niet meer direct noodzakelijk. Via onze nieuwsbrieven houden wij de leden regelmatig op de hoogte over de genomen besluiten, voortgang en verdere stappen in de richtlijn. Dit scheelt onze leden daarmee veel tijd en geld en wordt dan over het algemeen ook zeer gewaardeerd.  Meer info: /mvi2. Deelname als NEVI-kernteamlid

Indien jouw duurzame NEVI-inkoophart echter toch wat harder gaat slaan en je graag wil meedenken over de totstandkoming van deze nieuwe richtlijn maar niet zelf in de commissie wil plaatsnemen, dan is het ook nog mogelijk om je aan te melden als NEVI-kernteamlid. Je ontvangt dan persoonlijke mails met een uitgebreid verslag na iedere internationale vergadering maar er kan ook om input, feedback of suggesties worden gevraagd bij discussies in de Nederlandse of Internationale commissies.  Meer info: k.vanijsselmuide@nevi.nl3. Deelname als NEN-normcommissielid

Wil je echter direct bijdragen aan de ontwikkeling van de nieuwe ISO-richtlijn Sustainable Procurement dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De Nederlandse NEN-normcommissie is aangesteld als aanspreekpunt voor Nederlandse belanghebbenden.  Ook andere (meer dan 40) deelnemende landen aan deze ISO-richtlijn hebben elk hun eigen commissie en door middel van consensus en stemmen wordt getracht om tijdens verschillende internationale vergaderingen te komen tot een mondiaal referentiekader Maatschappelijk Verantwoord Inkopen in 2016. Deelname aan de NEN-normcommissie is niet vrijblijvend en naast het inbrengen van kennis en tijd zijn er ook kosten aan deelname en eventuele reis-en verblijfkosten in het buitenland verbonden. Meer info bij NEN (ingeborg.boon@nen.nl).


 


Veel mogelijkheden om iets bij te dragen, maar leden van NEVI kunnen naast de vele voordelen en kortingen bij trainingen, er ook zeker van zijn dat de belangenbehartiging van de professie in goede handen is en blijft.


 


 


De huidige Nederlandse commissie-samenstelling Sustainable Procurement bestaat uit:


 


 

Op de foto van links naar rechts:

Freddy Nieuwenhuize (Croon), Misha Elkerbout (Ecochain), Hans Kröder (Learn2improve), Jean-Marc Abbing (Royal Haskoning/DHV), Rob Beukeboom (Alliander), Marijke van Yperen (NEN, notuliste), Lex de Bruijn (Fira), Karin van IJsselmuide (NEVI, voorzitter), Gerben Meijer (Eneco), Cees Mientjes (Cees P&Q Management) Jenny van den Boogaard (Pianoo),  Ingeborg Boon (NEN, secretaris) en Harold Thijssen (Min. BZK)

Niet op de foto maar ook lid van de commissie zijn:

Erik van Assen (NEVI), Charlotte Bernhard (Min. SZW), Lex van der Burg (Min. Buitenl. Zaken), Ferdinand Gissen, Marcel Goedhart (het Groenbedrijf), Erik van der Horst (He-ho ID), Peter Tegel (Dienstencentrum), Fubin Lu (Essent), Ronald Stiefelhagen (RoyalHaskoning/DHV), Karin Thomas (Thomas Consulting), Marieke van Veelen (Inkoopacademie) en Joris Vijverberg (RWS).


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen