Nevi
0
Nieuws

Nederland koploper inkoop duurzame palmolie

Nieuws 22 september 2016

Nederlandse voedingsmiddelenfabrikanten en supermarktketens gaan internationaal aan kop bij inkoop en gebruik van duurzame palmolie.

Nederlandse voedingsmiddelenfabrikanten en supermarktketens gaan internationaal aan kop bij inkoop en gebruik van duurzame palmolie. In de nieuwe Palmolie Scorecard van het Wereld Natuur Fonds (WNF) staan Unilever, FrieslandCampina, Ahold, Jumbo en Aviko bovenaan de ranglijst. Palmolie is de meest gebruikte plantaardige olie voor onder meer cosmetica, zeep, margarine en koek. 


Vooruitgang
Voor de Palmolie Scorecard zijn wereldwijd 137 grote voedingsmiddelenfabrikanten, supermarktketens, cateraars en fastfoodketens gevraagd naar inkoop en gebruik van duurzame palmolie. Vergeleken met 2015 hebben de meeste bedrijven volgens WNF vooruitgang geboekt.


Certificaten
Zij kopen meer duurzame palmolie, voor een deel via certificaten. Deze certificaten garanderen dat de hoeveelheid niet-duurzaam gecertificeerde palmolie die wordt ingekocht, wordt gecompenseerd door de teelt van duurzame palmolie. 


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren