Nevi
0
Nieuws

Nationale inkoopenquete: Het gaat goed met de inkoper

Nieuws 17 november 2016

Dit jaar heeft NEVI voor de 2e keer de Nationale Inkoopenquête gehouden onder haar leden. 596 inkopers hebben de enquête online ingevuld.

Dit jaar heeft NEVI voor de 2e keer de Nationale Inkoopenquête gehouden onder haar leden. 596 inkopers hebben de enquête online ingevuld. De positie van de inkoper op de arbeidsmarkt is sterk verbeterd ten opzichte van 2014. De lage werkloosheid onder inkopers daalde nog verder van 1.3% naar 0,8%. Wel ambieert 57% van de inkopers een anders baan, dat is 5% meer dan in 2014. De reden hiervoor is meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Naast meer baanzekerheid, gaat het de inkoper ook financieel voor de wind. Meer respondenten dan in 2014 geven aan dat de arbeidsvoorwaarden zijn gestegen dan wel gelijk zijn gebleven.
In hun vakgebied is kostenreductie in 2016, net zoals in 2014, hèt belangrijkste thema voor inkopers. Het aantal respondenten dat aangeeft dat dit ‘in sterke mate speelt’, is wel afgenomen van 49% in 2014 naar 42% in 2016. Kostenreductie speelt met name een rol bij banken en verzekeraars, in de industrie, bouw, zorg en energiesector. Gevraagd naar waar de kracht van de inkoper ligt, zetten de meesten respondenten, samenwerken op de eerste plaats. Donderdag ligt Deal! op de mat met daarin een overzichtelijke spread met de belangrijkste uitkomsten. 


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen