Nevi
0
Nieuws

MVI Award voor NEVI cursist Mijke Boesten

Nieuws 15 april 2016

Mijke Boesten, werkzaam bij KLM, heeft met haar MVI verbeterplan ‘Vocht is meer dan alleen restafval’  de NEVI MVI Award 2014 gewonnen. Dit verbeterplan werd verkozen uit ruim 190 MVI verbeterplannen die in 2014 zijn aangeleverd.

Mijke Boesten, werkzaam bij KLM, heeft met haar MVI verbeterplan ‘Vocht is meer dan alleen restafval’  de NEVI MVI Award 2014 gewonnen. Dit verbeterplan werd verkozen uit ruim 190 MVI verbeterplannen die in 2014 zijn aangeleverd. De Maatschappelijk Verantwoord Inkopen Award maakt deel uit van de opleiding NEVI Expert en werd uitgereikt door Yvonne Hoogendoorn, manager NEVI Examens.


 


Mijke Boesten, ten tijde van opleiding werkzaam bij KLM Catering Services BV, KCS en nu Project Buyer bij Air France/KLM: “Dit MVO Verbeterplan gaat over het reduceren van de restafvalstroom voor KCS door het vocht te gaan vergisten. Vocht (o.a. van softdrinks, melk, alcohol etc) is meer dan 38% van het totaal aan afval en verreweg de grootste afvalstroom. Dit zou een enorme bijdrage leveren aan de duurzaamheiddoelstellingen van KCS en haar moedermaatschappij KLM.”


 


Samenvatting uit het juryrapport en de uitreiking door Yvonne Hoogendoorn:

“Een duidelijk onderscheidend en vernieuwend concept waar Inkoop een belangrijke bijdrage aan mag leveren. KCS is voortvarend bezig met Corporate Social Responsibility. Genomineerde betrekt interne en externe stakeholders. Bottle neck is het meekrijgen van de Nederlandse Voedsel- en WarenAutoriteit (NVWA); hierdoor zijn aantoonbare resultaten vooralsnog niet zichtbaar. Maar zelfs dan blijft het zeer interessant om dit door te zetten. Een bijkomend positief effect van deze verduurzaming kan zijn, dat ook andere bedrijven toekomstig op deze manier vocht kunnen/mogen vergisten.”


 


De uitreiking vond plaats op het kantoor van KLM  Catering Services BV in aanwezigheid van Co Worm, Unit manager Procesrealisatie KCS, algemeen directeur Jacques Blaauw (KCS) en Simone Trampe, Category Manager Air France/KLM.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Peter Bax, werkzaam bij Atlas Copco werd tweede met zijn verbeterplan 'Toepassen van MVI op een product', op de voet gevolgd door Sander de Vos van Autobar Coffee Roasters met 'Een stap terug in de keten met een Suppliers Code of Conduct".


 


 


 


 


 


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren