Nevi
0
Nieuws

Meer cacao verwerkt in landen van herkomst

Nieuws 15 april 2016

Cacaobonen worden steeds vaker in het land van herkomst verwerkt tot cacaomassa, -poeder en -boter. Ivoorkust is de grootste producent van cacaobonen en wil de helft van de oogst verwerken binnen eigen land. In verwerkte vorm levert de cacao meer op dan de bonen. Een ander voordeel is de lagere logistieke kosten.

Cacaobonen worden steeds vaker in het land van herkomst verwerkt tot cacaomassa, -poeder en -boter. Ivoorkust is de grootste producent van cacaobonen en wil de helft van de oogst verwerken binnen eigen land. In verwerkte vorm levert de cacao meer op dan de bonen. Een ander voordeel is de lagere logistieke kosten. Ivoorkust verwerkte volgens de Internationale Cacao Organisatie (ICCO) afgelopen jaar 520.000 ton cacaobonen. Dat is tien procent meer dan in 2012 en slechts 10.000 ton minder dan Nederland.


 


Wereldwijd wordt een steeds groter deel van de cacao verwerkt in de landen waar cacaobonen worden geteeld. Inmiddels wordt bijna de helft van de cacao verwerkt in hetzelfde land waar de cacaobonen worden geteeld. Behalve in Ivoorkust neemt de verwerking ook toe in Ghana en Indonesië.


 


De verwerking van cacao in de landen waar de bonen worden verbouwd wordt vaak gedaan door dezelfde ondernemingen die de bonen verhandelen dan wel verwerken zoals Cargill, Olam en Barry Callebaut.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren