Nevi
0
Nieuws

'Leveranciersbijdrage retailers wordt belangrijker'

Nieuws 15 april 2016

Voor retailers wordt de handelsmarge steeds minder belangrijk, een gevolg van de felle concurrentie. Neveninkomsten, waaronder leveranciersbijdrages, worden daardoor belangrijker voor de winstgevendheid. Dat stelt de Rabobank in een analyse van supermarkten.

Voor retailers wordt de handelsmarge steeds minder belangrijk, een gevolg van de felle concurrentie. Neveninkomsten, waaronder leveranciersbijdrages, worden daardoor belangrijker voor de winstgevendheid. Dat stelt de Rabobank in een analyse van supermarkten. De operationele winst van de supermarkt wordt vooral behaald met volumekortingen en door leveranciers te laten betalen voor onder meer schapruimte, promoties en advertenties in huisbladen.


 


Big data


Het is volgens de onderzoekers niet ondenkbaar dat Amazon of Google supermarktproducten onder de kostprijs gaan verkopen om vervolgens winst te maken met de verkoop van consumentendata. Zo’n verdienmodel op basis van big data in plaats van producten zou volgens Rabobank een bom kunnen leggen onder de traditionele supermarktsector.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen