Nevi
0
Nieuws

Kansen voor het MKB bij inkoop en aanbesteden

Nieuws 15 december 2016

Ondernemers in de regio Breda werden bijgepraat over hoe en waaraan de Gemeente Breda haar geld uitgeeft. Een verslag.

Op donderdagochtend 17 november 2016 vond de bijeenkomst ‘Kansen voor het MKB bij inkoop en aanbesteden” plaats in het Chassé Theater in Breda. Deze inspiratieochtend werd georganiseerd door de gemeente Breda, in samenwerking met de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW). De ruim 100 ondernemers ontvingen informatie over hoe en waaraan de gemeente Breda haar geld uitgeeft.


Doel van deze leveranciersbijeenkomst was onder meer kennismaken met ondernemers, een beeld geven van hun kansen en mogelijkheden bij overheidsopdrachten en het gesprek aangaan over het beleid en de werkwijze van de gemeente Breda op het gebied van inkoop en aanbesteden.


Miriam Haagh, wethouder gemeente Breda, en Rutger Westenburg, bestuurslid BZW, openden de bijeenkomst. Waarna Abe Goldman, trainer NEVI, toelichting gaf over het spel en de regels van aanbesteden en Richard Brabers, inkoopadviseur gemeente Breda, vertelde over het inkoopproces van de gemeente Breda. Na de pauze volgde een korte presentatie over duurzaam inkopen middels biobased producten en Social Return.


De bijeenkomst werd afgesloten door een paneldiscussie over Social Return met onder andere Thomas Zwiers, wethouder gemeente Moerdijk, Marianne de Bie, wethouder gemeente Breda, en Goof Rijndorp, directeur Bras Fijnaart.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen