Nevi
0
Nieuws

Jeroen van Weesep van Lego verkozen tot Supply Chain Professional 2014

Nieuws 15 april 2016

Jeroen van Weesep van Lego is het nieuwe Nederlandse boegbeeld van het vakgebied supply chain management.

Jeroen van Weesep van Lego is het nieuwe Nederlandse boegbeeld van het vakgebied supply chain management. Op woensdag 4 juni 2014 werd hij in zijn functie als Vice President Supply and Inventory Management Europe/Asia verkozen tot Supply Chain Professional van het jaar 2014. Hij kreeg de voorkeur boven Marcel van Rossum van Johnson & Johnson en Bart van Schaik van Arla Foods.


 


Juryvoorzitter Edwin van der Meerendonk (Walt Disney) zei dat de drie finalisten zeer dicht bij elkaar lagen. ‘Maar er kan er maar een de eerste zijn. En de eerste is de eerste geworden vanwege zijn leiderschapskwaliteiten en de supply chain strategie die hij uitdraagt in een supply chain organisatie die de totale organisatie in staat stelt om marktaandeel te winnen, in een cowboylandschap soms’, aldus Van der Meerendonk.


 


Van Weesep was blij met de waardering van de jury en het publiek. ‘Ik denk dat ik vanuit mijn hart de Lego story heb kunnen overbrengen. Niettemin sta ik hier met wat gemengde gevoelens. Voor Lego is het bijzonder om deel te nemen aan een competitie. Binnen Lego werken we namelijk erg gelijkwaardig.’


 


Van Weesep ontving de wisseltrofee uit handen van Allison Thomas (PepsiCo), de winnares van vorig jaar. ‘Gun het je team en geniet van alle aandacht die je krijgt’, zei de supply chain director Benelux. ‘Het is een ongelofelijke ervaring die je de kans geeft je vleugels breder uit te slaan.’


 


Naast de eeuwige roem ontving de winnaar twee prijzen. Uit handen van DnA Languages kreeg de Supply Chain Professional 2014 een persoonlijke prijs overhandigd: een taaltraining naar keuze. ‘Vandaag ging het veel over het verbinden van mensen. Hoe kun je mensen verbinden als je de taal niet spreekt?’, aldus Anneke Siemons van DnA Languages. De teamprijs, een managementgame om te spelen met het gehele supply chain-team, werd aangeboden door PwC.


 


Over de verkiezing Supply Chain Professional van het jaar


 


De verkiezing Supply Chain Professional is sinds 2008 een jaarlijks terugkerend initiatief van Supply Chain Magazine in samenwerking met BLMC. De finale daarvan is aan boord van de Spido-boot James Cook die door Groot-Rotterdam vaart. Aan boord voeren supply chain-collega’s tijdens verschillende korte sessies gesprekken met de genomineerden over hun belangrijkste uitdagingen in praktijk, onder leiding van experts in het vakgebied.


 


De finalisten zijn gekozen nadat zij verschillende assessments hadden doorlopen. Van doorslaggevend belang bij de keuze voor de finalisten was de zogenoemde Circumplex Leadership Scan 360° (CLS360), een wetenschappelijk ontwikkelde vragenlijst over leiderschap op basis van een empirisch onderzoek bij 221 managers en 137 medewerkers. Het gebruik van de CLS360 houdt in de leidinggevende een zelfbeoordeling invult en ook een beoordeling vraagt aan zijn of haar medewerkers, zijn of haar gelijken (peers) en leidinggevende(n). Dit kan eventueel aangevuld worden met interne klanten indien die een goede kijk op de persoon als leidinggevende hebben. Hiermee worden acht leiderschapsstijlen binnen vier klassieke kwadranten van Charismatisch, Democratisch, Vermijdend en Autocratisch leiderschap gemeten.


 


Naast de CLS360, op basis waarvan HR-dienstverlener PerCo een uitgebreid rapport maakte, heeft de jury de persoonlijke presentatie, de presentatie van de business case Kinoa ontwikkeld door BLMC, een business analytics assessment van SAS en de publieksstemmen meegenomen in de beoordeling.


 


De finalisten van 2014  • Marcel van Rossum, Senior Director EMEA, Johnson & Johnson
  • Bart van Schaik, Director Operations, Arla Foods
  • Jeroen van Weesep, Vice President Supply and Inventory Management Europe/Asia, Lego


     


    De jury
  • Edwin van der Meerendonk, Vice President European Supply Chain Operations, Walt Disney (voorzitter ad interim)
  • Allison Thomas, Supply Chain Director Benelux, PepsiCo Nederland
  • Erik Botter, COO, Blokker HoldingMichel van Buren, Directeur, BLMC


 


Prijs


De winnaar van de verkiezing krijgt een zakelijke taaltraining op maat en naar keuze, verzorgd door DnA Languages en als teamprijs een managementgame om te spelen met het gehele supply chain-team, ontwikkeld en aangeboden door PwC.


Sponsors


 


Sponsors die moderatoren voor dit evenement aan boord van de boot leverden, waren dit jaar: Consafe Logistics, DSV Solutions, PwC en Slimstock. IDS Supply Chain Executors, MP Objects en ShipitSmarter waren subsponsors.


 


Winnaars voorgaande jaren


 


Supply Chain Magazine en BLMC organiseren de verkiezing van de Supply Chain Professional voor het zevende achtereenvolgende jaar. Edwin van der Meerendonk, Vice President European Operations bij Walt Disney, was degene die de titel in 2008 voor het eerst mee naar huis nam. Daarna volgde in 2009 John van Dongen , Director Demand Flow Planning & Scheduling Europe bij Electrolux Home Products en in 2010 won Erik Bouwer, Director Supply Chain Management North-West Europe bij Perfetti Van Melle. In 2011 is Frank Schaapveld, Senior Director Supply Chain EMEA bij Medtronic, uitgeroepen tot winnaar. Erik Botter, director Purchasing & Logistics bij Pearle Benelux mag zich Supply Chain Professional 2012 noemen. Allison Thomas, Supply Chain Director Benelux bij PepsiCo Nederland, was in 2013 de eerste vrouw die benoemd werd tot Supply Chain Professional van het jaar.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen