Nevi
0
Nieuws

Inkoopdirecteur Dik Geelen van Imtech opgelucht

Nieuws 15 april 2016

InkoopIn het oktobernummer van Deal! geeft directeur Procurement bij Imtech Nederland Dik Geelen toe dat de achterliggende periode niet eenvoudig was. “De problemen ontstonden naar aanleiding van fraude in de Duitse en Poolse organisatie. In eerste instantie raakte dat ons – vanuit inkoopperspectief – niet zo.

Inkoop

 

In het oktobernummer van Deal! geeft directeur Procurement bij Imtech Nederland Dik Geelen toe dat de achterliggende periode niet eenvoudig was. “De problemen ontstonden naar aanleiding van fraude in de Duitse en Poolse organisatie. In eerste instantie raakte dat ons – vanuit inkoopperspectief – niet zo. Natuurlijk lezen toeleveranciers de krant, maar het nieuws liet ze relatief onberoerd.”

 

 

 

Crediteuren stretchen

 

De situatie veranderde op het moment dat Imtechs betaalgedrag werd aangepast. Geelen: “We zitten in een markt waarin nog altijd sprake is van overcapaciteit en een laagconjunctuur. Banken zijn al veel langer kritisch met het verstrekken van krediet, maar ze trapten nu ineens hard op de rem. Dan ben je genoodzaakt diverse maatregelen te nemen. Eén daarvan was het stretchen van onze crediteuren, een eufemisme voor later betalen van leveranciers. Dat is geen fijne beslissing."

 

 

 

Meer over over de penibele situatie van inkoop bij Imtech in het oktobernummer van Deal! magazine.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen