Nevi
0
Nieuws

Ikea wil uitbreiden naar India

Nieuws 15 april 2016

Het Zweedse woonwarenhuis Ikea heeft maandag India opgeroepen zijn grote retailmarkt ook voor buitenlandse bedrijven open te stellen. Tegelijkertijd kondigde de woonwarenhuisketen aan meer winkels te willen openen in China. Ikea-topman Mikael Ohlsson drong maandag bij de Indiase regering aan op versoepeling van de regels zodat het bedrijf ook in India winkels kan openen.

Het Zweedse woonwarenhuis Ikea heeft maandag India opgeroepen zijn grote retailmarkt ook voor buitenlandse bedrijven open te stellen. Tegelijkertijd kondigde de woonwarenhuisketen aan meer winkels te willen openen in China.


Ikea-topman Mikael Ohlsson drong maandag bij de Indiase regering aan op versoepeling van de regels zodat het bedrijf ook in India winkels kan openen. ,,Er is ruimte voor alle spelers'', zei hij. India hanteert strikte regels voor buitenlandse investeerders in de retailmarkt om lokale familiebedrijfjes te beschermen. Die vrezen door de komst van grote buitenlandse ketens uit de markt te worden gedrukt.


Maar Ohlsson zei dat Ikea juist werkgelegenheid kan creëren, zowel in de steden als daarbuiten. Ikea zou in India zeker voor de helft van zijn goederen gebruik kunnen maken van Indiase productiebronnen, zoals het dat ook doet in China en Rusland, aldus Ohlsson.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren