Nevi
0
Nieuws

Hoogleraar Telgen: 'Gemeenten hebben decentralisatie zorg onderschat.'

Nieuws 15 april 2016

“De gemeenten hebben de omvang van de operatie niet echt goed begrepen. De decentralisatie is onderschat.” Dat zegt Jan Telgen, hoogleraar Inkoopmanagement voor de publieke sector aan de Universiteit Twente in een interview met aanbestedingscafe.nl over de aanbestedingen van zorg door gemeenten. AanbestedingsCafe.

“De gemeenten hebben de omvang van de operatie niet echt goed begrepen. De decentralisatie is onderschat.” Dat zegt Jan Telgen, hoogleraar Inkoopmanagement voor de publieke sector aan de Universiteit Twente in een interview met aanbestedingscafe.nl over de aanbestedingen van zorg door gemeenten. AanbestedingsCafe.nl is vandaag gelanceerd als nieuwsplatform over de wereld van aanbestedingen, een initiatief van de redactie achter InkopersCafe.nl.


 


Telgen zei eerder dit jaar al “zijn hart vast te houden”, over het overhevelen van de zorgtaak van het Rijk naar de gemeenten en nu lijkt zijn zorg waarheid geworden. Daarnaast waarschuwt Telgen in het interview voor de enorme administratiedruk die nu op gemeenten en zorginstellingen afkomt. Zo zegt hij in gesprek met journalist Koen Bugter van AanbestedingsCafe.nl:  “De gemeenten moeten een hele administratie gaan opbouwen met dossiers van alle cliënten. Voor de gemeenten is dit een geheel nieuwe taak, dus dat gaat nog wel voor grote uitdagingen zorgen,” aldus de hoogleraar van de Universiteit Twente.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren